|BRUHWiLER KIDS CLASSIC|
A huge THANK YOU to all everyone who braved the rain yesterday! Surfers, parents, friends supporters, spectators…It’s all of YOU who make this event so rad! And thank you to the many, many volunteers who made this event possible!
Hey Everyone! PLEASE READ INFO BELOW:
**LOCATION AND TENTATIVE SCHEDULE**
Excited to see you all at the beach!
LOCATION - TBA Friday (September 18) OR Saturday am (September 19) on the Facebook Event Page
TIME - The contest will start at 9 am sharp.
WEATHER - This is Tofino, please remember to bring clothing for all weather - don’t forget the sunscreen. Sounds like we might have sun and some wind and lots of waves!
WATER & FOOD - We will have food sales at the beach, provided by Wildside Grill. We will also have some water, but please bring full bottles for your family! Come prepared for a full, fun day at the beach!
SAFETY - If any parents would like to be in the water with the kids, please bring your wetsuits. For the expression session, bodyboards, bodysurfing, tandem, shortboard, longboard, anything goes and go out with your kids !!! We ask that for the competitive divisions parents don’t push their kids into waves, but are welcome to be out past the break for safety.
Below is a tentative schedule. Please keep in mind this can change!!
TENTATIVE SCHEDULE - please note that these times can change with short notice!!!
9:00 am Beach Yoga!
9:00am U10 girls - Quarterfinals (15 min heats)
10:00am U10 boys - Quarterfinals (15 min heats)
11:00am U10 girls - Semifinals (15 min heats)
11:30am U10 boys - Semifinals (15 min heats)
12:00pm U14girls - Semifinals (15 min heats)
12:30pm expression session 1 (15 mins heat)
12:45pm U10 girls - Finals (20 min heat)
1:05pm expression sessions 2 (15 mins heat)
1:20pm U10 boys - Finals (20 min heat)
1:40pm expression session 3 (15 mins heat)
1:55pm U14 girls - Finals (20 min heat)
2:15pm expression. session 4 (15 mins heat)
2:30pm U14 boys - Finals (20 min heat)
2:50pm expression session 5 (15 mins heat)
3:05pm U18 girls - Finals (20 min heat)
3:25pm expression session 6 (15 mins heat)
3:40pm U18 boys - Finals (20 min heat)
4:00pm expression session 7 (15 mins heat)
4:15 pm awards!
*games all day
Just a quick update to all the wonderful kids coming to surf together on Saturday!
For the kids in the competitive divisions we have had to cap their participation to 1 division only (in appropriate age group) due to the huge amount of registrations. In order to let all the kids have a fair chance to participate, we are definitely encouraging the competitive kids to also do the expression session as their 2nd division.
We thought better to include everyone, than exclude anyone! And next year, the event will have to run over 2 days!
Please contact us if you have any questions or concerns. Thank you for sharing the daylight with each other (101) and the understanding.
A successful beach clean up was held Thursday afternoon at Cox Bay in Tofino. The Bruhwiler Families hosted the event so the kids could clean up their playground in preparation for The 2nd Annual Bruhwiler Kids Classic surf contest & beach day, Saturday September 19th.
The kids noticed there were a lot of micro plastics to be picked up! beer cans and flip flops.
Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.